divendres, 4 de maig del 2018

Curs de sensibilització professorat: TEA.

Bona dia a tothom,

l'orientadora del centre, fa unes setmanes va veure la necessitat de sensibilitzar al professorat sobre la importància de prendre mesures addients per a tractar als infants amb TEA.

Cada dimecres durant 4 setmanes de 8:00 a 9:00 acudeixen al centre dues persones que formen part d'una associació anomenada EADISOC per a impartir aquesta formació a tot el professorat d'educació infantil i educació primària.

Molts de mestres que no estaven sensibilitzats, ara mostren un interès per a realitzar intervencions específiques per als alumnes amb TEA. Tot això gràcies a les nombroses estratègies que donen les dues formadores per a realitzar intervencions dins l'aula.

Arrel d'aquests cursos de sensibilització, l'orientadora del centre, al veure al professorat que té alumnes amb TEA a les seves aules, va decidir oferir-los un material específic: pictogrames. És per aquest motiu que, he realitzat els pictogrames de l'horari del dia en gran per a 1r i 2n de primària (de doble línea) per tal de poder anticipar a aquest col·lectiu d'infants les diferents sessions d'aprenentatge que tindran durant tot el dia. A més, he realitzat els mateixos horaris en tamany petit per als 5 alumnes en concret també de 1r i 2n de primària per tal que el puguin aferrar a les seves taules i tenir l'organització del dia al seu abast. Com que les normes formen part també de les necessitats de tots els alumnes inclosos els infants amb TEA, també els he fet per tal de posar-les a l'abast de tot l'alumnat. Per finalitzar, vaig oferir-los els pictogrames de la data completa per tal d'utilitzar-la cada dia.

En els propers dies us penjaré fotografies del que us acabo de comentar així com un buidatge de l'aprofitament d'aquests pictogrames a les aules, per tal de veure els canvis que s'han produït a les aules.

Fins aviat!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Conclusions finals

Aquests estan sent els darrers dies de les meves pràctiques i, la meva valoració no pot ser més positiva. Durant aquests mesos he après mol...